Intel продасть 49% ірландського СП компанії Apollo за $11 млрд

Intel продасть 49% ірландського СП компанії Apollo за $11 млрд

Корпорація Intel продасть частку у підприємстві, яке контролює завод в Ірландії, компанії Apollo за $11 млрд, що допоможе залучити зовнішнє фінансування для розширення своєї виробничої мережі

За умовами угоди інвестиційна фірма Apollo отримає 49% акцій спільного підприємства, яке управляє заводом з виробництва процесорів Intel Fab 34. Це друга подібна інвестиційна програма, оголошена Intel, в рамках зусиль щодо зменшення навантаження на і так напружені фінанси.

Генеральний директор Intel Пет Гелсінгер просуває амбітний і дорогий план повернення Intel на вершину напівпровідникової індустрії. Він вкладає значні кошти в пожвавлення її труднощів лінійки продуктів і вкладає гроші в заводи по всьому світу, прагнучи оживити виробництво і залучити зовнішніх клієнтів, які займаються аутсорсингом виробництва.

 «Це оголошення підкреслює прогрес Intel у своїй стратегії трансформації», — йдеться в заяві компанії. "Компанія продовжує рухатися вперед, щоб забезпечити фінансову гнучкість і прискорити свою стратегію, включаючи інвестиції в глобальні виробничі операції, зберігаючи при цьому сильний баланс".

Читайте також