International Paper купує британського виробника пакування DS Smith вартістю £5,8 млрд

International Paper купує британського виробника пакування DS Smith вартістю £5,8 млрд

DS Smith підписує угоду з International Paper на суму £5,8 млрд

У вівторок компанія International Paper погодилася на угоду купівлі всіх акцій DS Smith, оцінивши британську пакувальну компанію в £5,8 млрд.

DS Smith повідомила, що нещодавно отримала пропозиції від International Paper та Mondi,

Акції DS Smith, які зросли приблизно на 46% з того часу, як Mondi вперше оголосила про свою зацікавленість на початку лютого, впали на цілих 4%, перш ніж компенсувати втрати і знизитися на 2% до 07:34.

DS Smith повідомила у вівторок, що виручка з початку року знизилася, в основному через зниження обсягів та падіння цін на упаковку та папір.

Американська фірма International Paper розпочала боротьбу за DS Smith наприкінці минулого місяця, запропонувавши вищу зустрічну заявку, оскільки вона прагнула розширити свою європейську присутність у період консолідації в секторі.

Після завершення об'єднання акціонери DS Smith володітимуть приблизно 33,7%, а акціонери International Paper володітимуть рештою об'єднаної компанії, яка планує провести вторинний лістинг у Лондоні.

В International Paper заявили, що близько 400 посад в об'єднаній компанії можуть опинитися під загрозою, але додали, що будь-які звільнення підлягатимуть перегляду.

"Об'єднання з DS Smith – це наступний логічний крок у стратегії International Paper, спрямованої на стимулювання прибуткового зростання за рахунок зміцнення нашого глобального пакувального бізнесу", - сказав Марк С. Саттон, голова та головний виконавчий директор International Paper.

Очікується, що угоду буде закрито у четвертому кварталі цього року.

Читайте також