IPO холодопостачальної компанії Empower у Дубаї залучило $724 млн

IPO холодопостачальної компанії Empower у Дубаї залучило $724 млн

Компанія продала 20% своїх акцій на тлі високого попиту з боку інвесторів

IPO Empower, відомої як компанія централізованого холодопостачання, було збільшено вдвічі з 10 до 20% через високий попит з боку інвесторів.

Отримано замовлення на $34 млрд від місцевих, регіональних, міжнародних та роздрібних інвесторів, що приблизно в 47 разів перевищує початкову пропозицію.

Empower — це четверте розміщення у Дубаї, оскільки фінансовий центр прагне збільшити обсяги торгів та ліквідність після того, як відстав від буму IPO, який розпочався у сусідніх Абу-Дабі та Саудівській Аравії минулого року. Три IPO Дубая цього року залучили загалом близько $7,6 млрд, при цьому уряд збільшив розмір двох із цих лістингів — DEWA та Salik PJSC — після того, як виник значний попит.

Близький Схід цього року став яскравим регіоном для IPO на відміну від більшості інших великих ринків, де спостерігалося значне зниження активності на тлі високої інфляції та зростання відсоткових ставок. Регіон наближається до свого найкращого року за всю історію доходів від IPO після 2019 року, коли саудівський нафтовий гігант Aramco отримав $29 млрд у своєму лістингу.

Читайте також