IPO компанії з безпеки UL Solutions залучило $946 млн

IPO компанії з безпеки UL Solutions залучило $946 млн

Початкове публічне розміщення акцій UL Solutions Inc. залучило $946 млн, оскільки компанія з тестування та інспекції безпеки розширила розмір розміщення

UL Standards & Engagement, некомерційна організація, яка була єдиним акціонером компанії, продала 33,8 млн акцій по $28 кожна. За ціною IPO ринкова вартість UL Solutions становить близько $5,8 млрд, виходячи з кількості акцій, що перебувають у обігу, перерахованих у документах, поданих до Комісії з цінних паперів і бірж США.

Компанія UL Solutions, що базується в Нортбруку, штат Іллінойс, є власником культового сертифікаційного знака UL у колі, який з'являється на продуктах по всьому світу, як випливає з документів. У 2023 році компанія отримала чистий прибуток у розмірі $276 млн при виручці $2,7 млрд порівняно з $309 млн при виручці $2,5 млрд попереднього року. Згідно з документами, сукупне річне зростання виручки склало близько 7% за останні 12 років.

Компанія бере свій початок у 1894 році, коли вона була заснована як частина некомерційної організації Underwriters Electrical Bureau, попередника дослідницьких інститутів UL, які були реорганізовані у три підрозділи у 2021 році.

В UL Solutions, комерційному підрозділі, працюють понад 15 тис. співробітників.

Розміщення проводиться Goldman Sachs Group Inc. та JPMorgan Chase & Co.

Читайте також