Ірландська SMBC Aviation і канадська CDPQ створять компанію з лізингу літаків вартістю $1,5 млрд

Ірландська SMBC Aviation і канадська CDPQ створять компанію з лізингу літаків вартістю $1,5 млрд

Нова компанія називатиметься Maple Aircraft Co Holdings

Ірландська компанія SMBC Aviation Capital і канадська CDPQ створять фірму з фінансування та лізингу літаків вартістю $1,5 млрд, заявили компанії в понеділок, щоб скористатися зростаючим попитом на комерційні літаки.

Нова компанія, яка називатиметься Maple Aircraft Co Holdings, орієнтуватиметься на початковий обсяг інвестицій у розмірі $500 млн на рік, а SMBC фінансуватиме транзакції.

Подальші подробиці не розголошуються.

Орендодавці літаків отримують вигоду від більш високих доходів від оренди, оскільки брак комерційних літаків через проблеми з постачанням змушує авіакомпанії орендувати літаки, щоб скористатися бумом попиту на поїздки.

У понеділок виконавчий голова Air Lease Corp попередив на галузевій конференції, що ширші проблеми з поставками, що завдають шкоди аерокосмічному виробництву, продовжуватимуться.

SMBC Aviation Capital має власний парк із більш ніж 900 літаків. Заснована в 2001 році компанія була придбана в 2012 році консорціумом, що складається з японської SMFG і Sumitomo Corp.

Компанія CDPQ зі штаб-квартирою у Квебеку, Монреаль, є другим керуючим пенсійним фондом у Канаді з активами на суму $315 млрд.

Читайте також