Iспанський банк Santander продає портфель проблемних кредитів на суму €1,1 млрд

Iспанський банк Santander продає портфель проблемних кредитів на суму €1,1 млрд

Покупцями кредитів стали американський фонд прямих інвестицій Cerberus та кредитна компанія Axactor

Іспанська компанія Santander погодилася продати портфель проблемних кредитів на загальну суму €1,1 млрд американському фонду прямих інвестицій Cerberus та кредитній компанії Axactor.

Кредитний портфель, що отримав назву «Проєкт Spirit», включає споживчі кредити, деякі іпотечні кредити та кредити середнім і малим компаніям, повідомляє видання Expansion з посиланням на неназвані фінансові джерела.

Повідомляється, що перший кредитний портфель на суму близько €660 млн було продано Gescobro, іспанському підрозділу Cerberus, а другий на суму близько €440 млн - компанії Axactor.

У минулому іспанські банки охоче позбавлялися активів у сфері нерухомості, які стали збитковими в результаті економічного спаду, що послідував за бульбашкою на ринку нерухомості Іспанії наприкінці 2007 року.

Нині кредитори вибірково реструктуризують кредити, намагаючись повернути частину коштів, які можуть втратити після економічного спаду та пандемії.

Непрацюючі кредити в іспанських банках, як і раніше, коливалися на майже рекордно низькому рівні в 3,55% у лютому, що набагато нижче за історичний максимум у 13,6% у грудні 2013 року.

Читайте також