Ізраїльський AI-стартап у сфері бухгалтерського обліку FundGuard залучив $100 млн

Ізраїльський AI-стартап у сфері бухгалтерського обліку FundGuard залучив $100 млн

Раунд серії C очолив ізраїльський фонд Key1 Capital за участю Hamilton Lane та State Street

FundGuard, стартап, що надає хмарну бухгалтерську платформу на базі штучного інтелекту для керуючих активами, залучив $100 млн нового фінансування, у тому числі від великих світових інвестиційних компаній.

Згідно із заявою компанії, раунд серії C очолив ізраїльський фонд Key1 Capital, до якого приєдналася компанія Euclidean Capital LLC, фонди якої управляються Hamilton Lane.

State Street, діючий стратегічний інвестор, також приєднався до збору коштів і є клієнтом шестирічного стартапу, за словами Аміта Піловскі, співзасновника та партнера Key1 Capital.

В інтерв'ю Піловскі сказав, що більшість керуючих активами покладаються на «застаріле» бухгалтерське програмне забезпечення, «буквально написане у 1980-х та 1990-х роках», яке ігнорує технологічні досягнення в галузі хмарних обчислень та штучного інтелекту.

FundGuard була заснована в 2018 році і залучила $150 млн на створення свого програмного забезпечення для управління інвестиціями, яке, за словами компанії, засноване на штучному інтелекті та може використовуватись для управління взаємними фондами, ETF, хедж-фондами, страховими продуктами та пенсійними фондами. Компанія має офіси в Нью-Йорку, Бостоні, Лондоні, Торонто і Тель-Авіві.

Компанія не розкрила своєї оцінки в останньому раунді. Компанія заявила, що використовуватиме нові засоби для розширення своєї інноваційної продукції та клієнтської бази.

Читайте також