JSW Group купує 35% у новому СП із SAIC Motor

JSW Group купує 35% у новому СП із SAIC Motor

Решту власності СП ще не визначено, але СП також допоможе трансформувати діяльність MG Motor в Індії

Угода акціонерів, а також угода про купівлю акцій та підписку на акції були підписані Ван Сяоцю, президентом китайської компанії SAIC Motor, та Партом Джиндалом із JSW Group в офісі MG у Лондоні, йдеться у спільній заяві компаній, опублікованій у четвер.

«Згідно з підписаною угодою, JSW належатиме 35% у діяльності індійського СП. SAIC продовжить підтримувати СП передовими технологіями та продуктами для надання визначних мобільних рішень із незмінним акцентом на індійського споживача», - йдеться у заяві.

Це партнерство дасть JSW Group такий бажаний вихід на ринок електромобілів.

«SAIC Motor та JSW Group створять стратегічну взаємодію, об'єднавши ресурси в галузі автомобілів та нових технологій. СП також здійснить низку нових ініціатив, у тому числі розширення місцевих джерел постачання, покращення зарядної інфраструктури, розширення виробничих потужностей та впровадження ширшого спектру транспортних засобів з упором на екологічно чисту мобільність", - йдеться у заяві.

Аналітики кажуть, що угода важлива для JSW Group, яка також веде переговори про купівлю заводу Ford у Ченнаї для збирання електромобілів, і є великим плюсом для автомобільного сектору Індії. "Це СП забезпечить зростання ринку електромобілів в Індії за рахунок нових запусків та збільшення обсягів виробництва електромобілів", - сказав Барник Майтра, керуючий партнер по Індії та Південній Азії консалтингової фірми Arthur D Little.

Для MG Motor угода допоможе їй розширити свою діяльність в Індії, яка опинилася в безвиході через обмеження на інвестиції з Китаю.

Читайте також