Just Eat продає частку у латиноамериканському СП IFood компанії Prosus за $1,8 млрд

Just Eat продає частку у латиноамериканському СП IFood компанії Prosus за $1,8 млрд

Угода виконує обіцянку перед інвесторами та зміцнить баланс Just Eat

Just Eat погодилася продати свою 33% частку в латиноамериканському спільному підприємстві iFood компанії Prosus, хоча нинішня ціна угоди нижча за попередню пропозицію. Минулого року компанія заявляла, що пропозиція у розмірі €2,3 млрд за її активи iFood була неадекватною.

Акції Just Eat підскочили на 29% у Лондоні у п'ятницю до 1808 пенсів за штуку. Акції знизилися на 66% цього року до закриття у четвер. Prosus набрав менше ніж 1% в Амстердамі.

Після того, як обмеження через пандемію викликали сплеск замовлень для компаній із доставки їжі, їм довелося боротися із уповільненням зростання на тлі ослаблення обмежень. Їм кинули виклик зростаюча інфляція та зміна апетиту інвесторів у бік від збиткових технологічних компаній.

Prosus вів переговори про збільшення своєї частки в iFood ще 2020 року. Тепер він повністю володітиме бразильською компанією з доставки їжі.

Prosus виплатить €1,5 млрд готівкою, коли угоду буде закрито, і ще €300 млн буде виплачено протягом наступних 12 місяців залежно від результатів діяльності компанії, йдеться в заяві Just Eat, опублікованій у п'ятницю. Очікується, що операцію буде закрито у четвертому кварталі.

Just Eat заявила, що спрямує виручені кошти на зміцнення свого балансу та погашення боргу. Компанія також заявила, що все ще займається частковим або повним продажем свого бізнесу Grubhub. Компанія з Амстердама шукає способи впоратися із уповільненням зростання замовлень, яке цього року вдарило по галузі доставки.

Читайте також