Капіталізація Microsoft ненадовго досягла $3 трлн

Капіталізація Microsoft ненадовго досягла $3 трлн

Софтверний гігант став другою компанією, яка досягла такого рівня після Apple

Корпорація Microsoft у середу ненадовго досягла історичної ринкової оцінки $3 трлн, що стало прикладом того, як оптимізм щодо штучного інтелекту сприяв, здавалося б, нестримному розвитку софтверного гіганта.

Акції зросли на 1,7% до $405,63, а їхня ринкова капіталізація за години роботи ринку склала трохи більше $3 трлн.

Хоча поріг не було досягнуто, він закріплює статус Microsoft як однієї з найбільших публічних компаній. Microsoft ненадовго перевершила Apple Inc., яка минулого року стала першою компанією, яка заробила $3 трлн, але згодом опустилася за ціною, нижчою від виробника iPhone. Apple закрилася з ринковою оцінкою 3,01 трлн.

Microsoft входить до так званої «Чудової сімки», яка сприяла зростанню ринку в 2023 році, набравши близько 57%. Зростання продовжилося і цього року: зростання склало 7,1%, що перевищує зростання індексу Nasdaq 100 на 4%. Microsoft припадає на частку 7,25% індексу S&P 500.

Більшість прибутку відбиває інтерес інвесторів щодо ШІ та його потенціалу прискорення зростання доходів. Microsoft завдяки партнерству з OpenAI Inc. вважається одним із найбільших бенефіціарів штучного інтелекту.

Прогнозується, що попит на послуги штучного інтелекту, а також на хмарні обчислення для його підтримки підтримуватиме довгострокові тенденції зростання Microsoft. За даними Bloomberg Intelligence, у 2024 фінансовому році виручка, як очікується, зросте на 15%, що швидше, ніж загалом у технологічному секторі.

Читайте також