Китай інвестує $5,4 млрд у стартап із виробництва напівпровідників Changxin Xinqiao Memory

Китай інвестує $5,4 млрд у стартап із виробництва напівпровідників Changxin Xinqiao Memory

Changxin Memory прагне конкурувати зі світовими лідерами, включаючи Micron Technology Inc. та Samsung Electronics Co

Стартап із виробництва напівпровідників Changxin Xinqiao Memory Technologies Inc. залучив $5,4 млрд від інвесторів, що підтримуються урядом, що є ознакою того, що Пекін подвоює свої зусилля щодо досягнення технологічної самодостатності та протидії санкціям США.

За даними китайського постачальника корпоративних даних Tianyancha, у своєму останньому раунді фінансування компанія Changxin Xinqiao, що базується в Хефеї, наприкінці жовтня отримала 14,6 млрд юанів від підтримуваного державою Китайського інвестиційного фонду індустрії інтегральних мікросхем і фінансування від двох інших інвесторів, пов'язаних.

Це одна з найбільших інвестицій флагманського фонду напівпровідників Китаю, більш відомого як Big Fund з того часу, як Пекін близько року тому розслідував його колишніх керівників щодо корупції.

Changxin Memory прагне конкурувати зі світовими лідерами, включаючи Micron Technology Inc. та Samsung Electronics Co. , і планує подати заявку на первинне публічне розміщення акцій у Китаї, яке може оцінити виробника чіпів більш ніж $14,5 млрд, повідомило агентство Bloomberg News раніше цього року.

Пекін має намір зробити прорив у своїй напівпровідниковій промисловості, тоді як США намагаються обмежити доступ Китаю до передових технологій виробництва мікросхем.

Big Fund, основний механізм фінансування довгострокових цілей Пекіна у галузі напівпровідників, цього року поступово збільшив фінансування. За даними Tianyancha, до 2023 року компанія здійснила як мінімум дюжину інвестицій, включаючи інвестицію в Changxin Xinqiao. Заснована в 2014 році, вона залучила близько $45 млрд капіталу та підтримала безліч компаній, включаючи занесену до чорного списку США компанію Yangtze Memory Technologies Co.

Читайте також