Китай вкладає $50 млрд у політичні банки з метою стимулювання економіки

Китай вкладає $50 млрд у політичні банки з метою стимулювання економіки

Центральний банк, можливо, нарощує фінансування житлових та інфраструктурних проєктів для підтримки економіки

Минулого місяця Народний банк Китаю вклав недорогі фонди на суму близько $50 млрд у банки, орієнтовані на політику.

Програма PSL розглядається як важливий інструмент в арсеналі Пекіна, який уряд може використати для підтримки сектора нерухомості та стабілізації зростання цього року. Ринки очікували, що центральний банк використатиме гроші для стимулювання будівництва державного житла у спробі пом'якшити багаторічний спад нерухомості, який підірвав довіру споживачів.

"Програма PSL - це найбільш прямий і ефективний спосіб передачі коштів в економіку", - сказав Сін Чжаопен, старший стратег Китаю в Australia & New Zealand Banking Group Ltd. «Це матиме велике значення для економіки, якщо її розмір зможе збільшитись».

За словами Сіна, використання PSL може замінити деякі інші форми стимулів. Він вважає, що ймовірність зниження нормативу обов'язкових резервів банків з боку НБК у першому кварталі дуже мала через сильні вливання через PSL та однорічні політичні кредити.

Він також прогнозує, що офіційний дефіцит бюджету цього року складе всього 3%, що нижче за очікування ринку, що перевищує 3,5%. Кошти PSL можна розглядати як "квазіфіскальні" витрати з офіційного бюджету уряду, додав Сін.

Читайте також