Китайський автовиробник Geely інвестує в Aston Martin £66 млн

Китайський автовиробник Geely інвестує в Aston Martin £66 млн

Чжэцзян Geely Holding Group Co. придбала частку у британському виробнику розкішних автомобілів, розширивши вплив магната Лі Шуфу на європейські бренди

Geely купила 7,6% акцій Aston Martin, згідно із заявою в п'ятницю, в якій не вказано вартість угоди. Aston Martin також заявила, що завершила залучення капіталу у розмірі £654 млн для зміцнення свого балансу.

За словами головного виконавчого директора Geely Group Дунхуї Лі, Geely бачить потенційні можливості для співпраці з Aston Martin, використовуючи технологічний досвід китайської компанії, і припускає, що зв'язки між автовиробниками виходитимуть за межі фінансових інвестицій.

Aston Martin відмовився коментувати інвестиції Geely, заявивши, що вітає компанію як акціонера.

Угода додає інтриги навколо Aston Martin, який зазнав невдачі у своєму плані відновлення і раніше заявляв, що відхилив пропозицію Geely та InvestIndustrial про інвестиції в акціонерний капітал на суму до £1,3 млрд. У той час автовиробник стверджував, що пропозиція не є «привабливим варіантом фінансування чи можливістю створення вартості для існуючих акціонерів».

Після розкриття інформації акції Aston зросли на 6,6% у п'ятницю, але подешевшали на 1,9% о 12:25 у Лондоні. Виходячи з ціни акцій на закриття у четвер, частка Geely оцінюється приблизно в £66,3 млн.

Читайте також