Китайський виробник цементу Tianrui Group втратив 99% вартості за 15 хвилин

Китайський виробник цементу Tianrui Group втратив 99% вартості за 15 хвилин

Ринкова вартість Tianrui Group впала до 141 млн гонконгських доларів

Китайський виробник цементу опинився в центрі уваги після того, як у середу він призупинив торги акціями після розпродажу, який майже знищив усю його ринкову вартість за останні 15 хвилин попередньої сесії.

Компанія China Tianrui Group Cement Co. заявила, що торгівлю її акціями, зареєстрованими в Гонконгу, було зупинено з 9 години ранку за місцевим часом в очікуванні оголошення, пов'язаного з інсайдерською інформацією.

Акції компанії Tianrui, розташованої в центральній провінції Хенань, у вівторок впали на 99% приблизно до 0,05 гонконгських доларів, внаслідок чого її ринкова капіталізація скоротилася до 141 мільйона доларів ($18 млн). У ході розпродажу перейшло з рук в руки близько 281 млн акцій, або третина акцій компанії, що перебувають у вільному обігу. З цієї суми понад 80 млн акцій було продано протягом останніх кількох хвилин сесії.

Раптове та драматичне падіння акцій Tianrui є нагадуванням про ризики, пов'язані з маловідомими китайськими фірмами з високою концентрацією акцій та тими, хто займається такими методами фінансування, як використання акцій як застава боргу. Проблеми збиткової компанії також виникли у той час, коли безпрецедентна житлова криза викликає підвищену напругу серед забудовників та будівельних фірм країни.

Згідно зі звітом, поданим у січні, контролюючий акціонер Tianrui Лі Люфа та його дружина спільно володіють приблизно 70% компанії.

Компанія Tianrui, зареєстрована в Гонконгу в 2011 році, має річну потужність виробництва цементу близько 58 млн тонн, при цьому її бізнес в основному орієнтований на центральний і північний Китай, згідно з офіційним сайтом компанії. Компанія також заявила, що її продукція використовувалася у великих вітчизняних інфраструктурних проєктах, як високошвидкісні залізничні лінії.

Читайте також