Компанія з перевірки анкетних даних First Advantage придбає конкурента Sterling за $2,2 млрд

Компанія з перевірки анкетних даних First Advantage придбає конкурента Sterling за $2,2 млрд

Компанії прагнуть впоратися із уповільненням попиту через турбулентну світову економіку

Постачальник послуг з перевірки анкетних даних First Advantage придбає конкуруючу Sterling в угоді з готівкою та акціями на суму $2,2 млрд.

Очікується, що угода забезпечить економію коштів у розмірі щонайменше $50 млн і дозволить створити фірму, яка надає скринінгові послуги з річним доходом близько $1,5 млрд від клієнтів у різних галузях, від охорони здоров'я та роздрібної торгівлі до фінансових послуг.

"Ця комбінація відкриває можливості для підвищення ефективності та подальшого зростання та інвестицій у нові технологічні рішення, включаючи автоматизацію на основі штучного інтелекту", - заявив генеральний директор First Advantage Скотт Стейплс, який очолить об'єднану фірму.

Пропозиція включає близько $1,2 млрд готівкою та 27,15 млн звичайних акцій First Advantage.

Акції Sterling зросли більш як на 24%, а акції First Advantage впали майже на 13%.

Угода відбулася після того, як компанії повідомили про зниження виручки у четвертому кварталі через нестабільну економічну ситуацію, яка вплинула на попит на їхні послуги.

Очікується, що інвестори First Advantage володітимуть близько 84% об'єднаної компанії після закриття угоди, ймовірно, у третьому кварталі 2024 року, а акціонери Sterling володітимуть близько 16%.

Читайте також