Королівський банк Канади отримав схвалення на покупку підрозділу HSBC за $10 млрд

Королівський банк Канади отримав схвалення на покупку підрозділу HSBC за $10 млрд

Угода ще більше посилить контроль найбільших кредиторів країни на ринку

Угода обумовлена створенням Королівським банком Канади (RBC) глобального банківського центру у Ванкувері, скасуванням комісій, пов'язаних із переведенням іпотечних кредитів з HSBC до RBC, та захистом канадської робочої сили HSBC.

RBC також доведеться збільшити штат співробітників свого центру клієнтських операцій у Вінніпезі на 10%, надати $7 млрд на фінансування будівництва доступного житла по всій Канаді та продовжити банківські послуги щонайменше у 33 філіях HSBC.

Хаб у Ванкувері підтримає понад 1000 робочих місць та створить близько 440 нових робочих місць у Британській Колумбії, повідомила міністр фінансів Христя Фріланд.

У RBC заявили, що придбання, в результаті якого об'єднуються найбільший і сьомий за величиною кредитори Канади, зміцнить внутрішній бізнес компанії та її позиції на світовій арені.

«HSBC має можливості здійснювати транзакції в різних валютах, яких у нас зараз немає, і які ми отримаємо в результаті транзакції. Вони мали можливості міжнародного руху грошей, яких ми справді з нетерпінням чекаємо», - Про це в інтерв'ю заявив голова групи Ніл Маклафлін.

Читайте також