Macquarie Asset Management продає американського оператора портів Ceres Terminals за $1 млрд

Macquarie Asset Management продає американського оператора портів Ceres Terminals за $1 млрд

Австралійський інвестиційний фонд Macquarie Asset Management має намір продати американського оператора портів та стивідора Ceres Terminals, навіть незважаючи на складну ситуацію на ринку ...

Macquarie Asset Management планує отримати близько $1 млрд за бізнес з операціями в портах Х'юстона, Балтімора, Саванни (штат Джорджія) та інших. Компанія шукає покупця, оскільки очікується, що фонд Macquarie Infrastructure Partners III, який володіє Ceres, припинить своє існування протягом найближчих 12-18 місяців.

В останні роки контейнерні термінали в портах по всьому світу мали великий попит. Компанії, що займаються морськими перевезеннями, могли витратити на їхню покупку мільярди доларів, зароблені за час COVID-19. Крім того, пандемія наголосила на важливості контролю над критично важливою ланкою ланцюжків поставок - портами, зазначає видання WSJ. Однак цього року цей сектор зіткнувся з проблемами на тлі зростання відсоткових ставок та падіння торгової активності у світі, що спричинило скорочення вантажних перевезень та прибутку всієї судноплавної галузі.

"Зараз цікавий час для продажу портового бізнесу, - сказали в одному із джерел, знайомих із продажем Ceres. - Я, безумовно, не хотів би бути продавцем на цьому ринку".

За словами іншого джерела, найімовірнішим покупцем активів є інфраструктурні фонди.

Macquarie інвестував у Ceres Terminals у 2015 році у партнерстві з японською судноплавною компанією Nippon Yusen Kabushiki Kaisha. 2019 року інвестфонд отримав повний контроль над компанією.

Ceres надає вантажно-розвантажувальні послуги в кількох великих портах як стивідор і керує терміналами у другорядних портах, таких як Джексонвілл (штат Флорида).

Читайте також