Macquarie Asset Management продає оператора морських терміналів Ceres Terminals конкуруючій Carrix

Macquarie Asset Management продає оператора морських терміналів Ceres Terminals конкуруючій Carrix

Сума угоди не розкривається

Інфраструктурний фонд Macquarie Infrastructure Partners III (MIP III), керований Macquarie Asset Management, оголосив про досягнення угоди з Carrix, провідним оператором морських терміналів у Північній та Південній Америці, про продаж Ceres. Ceres володіє та керує диверсифікованим портфелем морських терміналів у Північній Америці. Ceres Terminals Jacksonville CTJ та Intermodal Container Transfer Facility у Джексонвілл, керовані Ceres, не будуть частиною цієї угоди і залишаться у власності Macquarie Asset Management.

MIP III спочатку купила 49% Ceres у 2015 році, а потім стала власником 100% компанії у 2019 році. З того часу Macquarie Asset Management перетворила компанію, що спеціалізується на традиційних стивідорних операціях, у портфель першокласних термінальних концесій.

"Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з командою Ceres для підвищення масштабу, якості та показників безпеки основного портфеля компанії в галузі логістики портових терміналів та концесійних активів", - сказав Карл Кухель, генеральний директор Macquarie Infrastructure Partners. «Наше успішне партнерство з Ceres узгоджується з ширшим підходом Macquarie Asset Management до інвестування та покращення інфраструктури морських терміналів у Північній та Південній Америці».

Ceres була заснована в 1958 році в Чикаго Крісом Критікосом, який перетворив малий бізнес на одного з провідних операторів терміналів у Північній Америці.

Carrix є одним із провідних у світі незалежних приватних операторів морських терміналів, які здійснюють операції на більш ніж 250 терміналах та залізничних станціях у США, Канаді, Мексиці, Центральній Америці, Південній Америці та Азії.

Читайте також