Майбутній власник lifecell готовий купити латиноамериканський Millicom вартістю $4,1 млрд

Майбутній власник lifecell готовий купити латиноамериканський Millicom вартістю $4,1 млрд

Мільярдер Ксав'є Ньєль запропонував викупити частки інших акціонерів Millicom International Cellular SA в рамках угоди, що оцінює латиноамериканського оператора приблизно в $4,1 млрд

Atlas Luxco Sarl компанії Niel пропонує $24 за акцію готівкою, йдеться в заяві компанії в понеділок, що нижче за ціну закриття акцій компанії в п'ятницю в $24,55.

Хоча рада директорів не дала офіційної рекомендації, незалежний комітет ради директорів Millicom відхилив ціну як надто низьку в очікуванні пропозиції минулого тижня.

Пропозиція повністю фінансується за рахунок коштів, що є у розпорядженні Atlas, та банківського фінансування.

Atlas, що вже є найбільшим акціонером Millicom, кілька місяців вивчає можливість викупу акцій інших акціонерів. Це щонайменше вдруге за два роки, коли Millicom стає активною метою поглинання.

 "Atlas хоче продовжити розширення охоплення та ємності мереж Millicom, а також можливостей дистрибуції, щоб збільшити свою клієнтську базу та ефективніше використовувати свій великий досвід у галузі телекомунікацій", - йдеться в заяві Atlas.

Millicom, головний офіс якої знаходиться в Люксембурзі і надає послуги фіксованого та мобільного зв'язку під брендом Tigo більш ніж 50 мільйонам абонентів у Латинській Америці, минулого року вела переговори про можливий продаж Apollo Global Management Inc. та Claure Group.

Читайте також