Материнська компанія китайської CXMT інвестує $2,4 млрд у новий завод із виробництва мікросхем

Материнська компанія китайської CXMT інвестує $2,4 млрд у новий завод із виробництва мікросхем

Керівна компанія провідного китайського виробника мікросхем CXMT інвестує не менше $2,4 млрд у завод у Шанхаї, який може бути використаний для виробництва чіпів на базі ШІ

Innotron, материнська компанія ChangXin Memory Technologies Inc (CXMT), у червні через дочірню компанію у Шанхаї підписала контракт із місцевим урядом на отримання землі. Очікується, що виробництво на новому майданчику розпочнеться у середині 2026 року.

Згідно з одним із документів, проект буде зосереджений на широкому спектрі пакувальних технологій, включаючи передовий процес під назвою TSV або наскрізні кремнієві переходи, необхідний для створення пам'яті з високою пропускною здатністю, що використовується для живлення програм штучного інтелекту. Очікується, що підприємство забезпечуватиме продуктивність упаковки 30 тис. одиниць продукції на місяць.

Innotron відіграє важливу роль у зусиллях Китаю з конкуренції зі США у новій області ІІ, що потребує передових напівпровідників. Однак можливості Китаю з виробництва чіпів були обмежені США.

Адміністрація Байдена також заборонила Nvidia Corp. продавати свої передові напівпровідники для штучного інтелекту в Китай, який більше залежить від альтернативних пропозицій Huawei Technologies Co.

Компанія CXMT з Хефея почала розробляти технології виробництва чіпів вісім років тому, використовуючи патенти неіснуючої німецької фірми Qimonda AG. Вона виробляє чіпи, що використовуються у широкому спектрі продуктів, включаючи комп'ютерні сервери та інтелектуальні автомобілі. Вона також намагається розробити пам'ять ШІ.

Вона конкурує з американською компанією Micron Technology Inc., а також південнокорейськими Samsung Electronics Co. та SK Hynix Inc.

Читайте також