Mediobanca продає бізнес із купівлі безнадійних кредитів

Mediobanca продає бізнес із купівлі безнадійних кредитів

Італійський інвестбанк оголосив про другу угоду за кілька днів, готуючись подати в середу новий бізнес-план до 2026 року

Провідний інвестиційний банк Італії Mediobanca погодився продати свій бізнес із залучення безнадійних кредитів та зосередитися лише на стягненні проблемних боргів.

Придбання минулого тижня технічної консультаційної фірми Arma Partners та продаж у понеділок її підрозділу з викупу безнадійних кредитів Revalea відповідають інвестиційним цілям Mediobanca.

Mediobanca заявив, що його конкурент Banca погодився купити Revalea за €100 млн. Mediobanca створила компанію минулого року, коли відділила купівлю та управління безнадійною заборгованістю, останньою з яких вона продовжить керувати через свій підрозділ MBCredit Solutions.

Revalea має безнадійні кредити на суму €6,8 млрд, в основному незабезпечені, чиста балансова вартість яких становить €256 млн, а штат компанії становить 22 особи.

В рамках партнерства із покупцями Revalea MBCredit Solutions також працюватиме над стягненням безнадійних боргів від імені IFIS.

Читайте також