Merck купує розробника протиракової терапії Modifi Biosciences за $1,3 млрд

Merck купує розробника протиракової терапії Modifi Biosciences за $1,3 млрд

Компанія Merck&Co. вносить авансовий платіж у розмірі $30 млн на покупку дочірньої компанії Єльського університету Modifi Biosciences

Угода включає доклінічний актив, розроблений для боротьби з раком мозку, що важко піддається лікуванню, — гліобластомою (GBM).

"Ми зверталися до венчурних капіталістів, і вимикач світла просто вимикався, коли ми говорили про ГБМ", - сказав Ранджит Біндра, доктор медицини, доктор філософії, співзасновник Modifi і лікар-науковець в Єльській школі медицини, в інтерв'ю Fierce Biotech. "Ви говорите з групою на кшталт Merck - вимикач світла вмикається".

Раніше Modifi насилу отримувала потужну підтримку інвесторів, що Біндра пов'язував із хаотичним ринком і бажанням Modifi зосередитися на ГБМ — відносно рідкісному вигляді раку.

Наразі міць фармацевтичної промисловості Merck, використана для боротьби з таким захворюванням, як ГБМ, може «змінити весь ландшафт», сказав Біндра.

За словами Біндри, біотехнологічна компанія функціонуватиме як дочірнє підприємство Merck, що знаходиться у повній власності компанії. Він виконуватиме функції консультанта Merck протягом перехідного періоду і планує відігравати активну роль у клінічній розробці препарату.

Читайте також