Meta будує новий ЦОД зі штучним інтелектом вартістю $800 млн в Індіані

Meta будує новий ЦОД зі штучним інтелектом вартістю $800 млн в Індіані

Марк Цукерберг останніми роками зробив штучний інтелект найважливішим напрямом діяльності компанії

Meta Platforms Inc. будує центр обробки даних вартістю $800 млн в Індіані, який буде оптимізований для роботи з послугами штучного інтелекту, що знаменує спробу материнської компанії Facebook отримати перевагу в новій технології.

Об'єкт, розташований у місті Джефферсонвілл, включатиме таке обладнання, як апаратне забезпечення з рідинним охолодженням, призначене для задоволення ненаситних обчислювальних потреб штучного інтелекту.

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг останніми роками зробив штучний інтелект більш важливим напрямом діяльності компанії, прагнучи конкурувати з такими колегами, як Google та Microsoft Corp., у технологічних досягненнях.

Очікується, що новий центр обробки даних — 22-й у світі — почне працювати не раніше 2026 року. Згідно з заявою Meta, після введення в експлуатацію він «підтримуватиме близько 100 робочих місць».

Джефферсонвілл знаходиться через річку Огайо від Луїсвілля, штат Кентуккі. У рамках угоди з Індіаною Meta отримає звільнення з податку на продаж у штаті на наступні 35 років.

Читайте також