Microsoft інвестує $1,5 млрд в ШІ-компанію G42 з ОАЕ

Microsoft інвестує $1,5 млрд в ШІ-компанію G42 з ОАЕ

Корпорація Microsoft інвестує в провідну компанію в галузі штучного інтелекту в Об'єднаних Арабських Еміратах G42, підкріплюючи прагнення компанії, що базується в Абу-Дабі, скоротити свою ...

В рамках угоди президент Microsoft Бред Сміт приєднається до ради директорів G42, а G42 використовуватиме хмару Azure американського виробника програмного забезпечення для своїх програм штучного інтелекту. Угода, яка є розширенням існуючого партнерства між двома компаніями, була розроблена у консультації з урядами ОАЕ та США, заявили Сміт та генеральний директор G42 Пен Сяо в інтерв'ю.

Партнерство слідує за закулісними переговорами між урядом США та близькосхідною фірмою, під час яких G42 погодилася відмовитися від інвестицій у Китай та перейти на американські технології. За словами людей, знайомих з ходом обговорень, торік G42 провела переговори з Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США та прийшла до порозуміння.

G42, яка є лідером у просуванні штучного інтелекту в ОАЕ, має бізнес, що охоплює все: від хмарних обчислень до безпілотних автомобілів. Це частина імперії радника національної безпеки ОАЕ шейха Тахнуна бен Заїда Аль Нахайяна вартістю $1,5 трлн.

Інвестиції дають Microsoft міноритарну частку G42, сказав Сяо, який відмовився розкрити фінансові умови або повідомити, скільки G42 витратить на хмарні сервіси Microsoft.

За словами Сміта, на пізнішому етапі угоди Microsoft розмістить деякі зі своїх власних додатків у центрах обробки даних G42 і використовуватиме ці відносини як спосіб залучити клієнтів в Африці та Центральній Азії.

Читайте також