Мінекономіки планує залучити $1 млрд інвестицій від провідних інвестбанків

Мінекономіки планує залучити $1 млрд інвестицій від провідних інвестбанків

Міністерство економіки працює над встановленням стратегічних партнерств із флагманами світового бізнесу

Як повідомляє прес-служба відомства, міністр економіки Юлія Свириденко провела у Нью-Йорку зустрічі з представниками провідних світових компаній з метою залучення їх до програми заохочення іноземних інвестицій в економіку України Advantage Ukraine.

Серед тих, з ким голова Мінекономіки провела зустрічі, були представники U.S. Steel на чолі з Джесікою Граціано, директор з продажу компанії NuScale Шеріл Коллінс, JP Morgan на чолі з Герганою Тіль, представники General Electric, MUFG Bank, Honeywell, Halliburton, Mastercard Inc.

Зазначається, що представники бізнесу зацікавилися інвестиційним потенціалом України та почали вивчати проекти щодо можливих капіталовкладень.

У Міністерстві економіки уточнили, які перспективні напрямки співпраці пропонують інвесторам:

побудова "розумних мереж" (Smart Grids);

впровадження промислових акумуляторів та інших балансуючих потужностей (Energy Storages and other balancing capacities);

видобуток газу за передовими технологіями буріння (natural gas upstream progressive drilling solutions);

зелена металургія із використанням заліза прямого оновлення (DRI-based green metallurgy).

Також повідомляється, що команда Мінекономіки вже розпочала процес встановлення партнерства з нью-йоркським офісом найбільшого японського банківського холдингу MUFG (розмір активів – понад $3 трлн), а також зі штаб-квартирою JP Morgan Chase – найбільшим банківським холдингом США, з активами, розмір яких перевищує $3,8 трлн.

Читайте також