Mubadala Capital з Абу-Дабі планує інвестувати в Бразилію $1 млрд на рік

Mubadala Capital з Абу-Дабі планує інвестувати в Бразилію $1 млрд на рік

Інвестиційний підрозділ суверенного фонду добробуту Абу-Дабі планує розширення своїх активів у країні, які варіюються від нафтопереробного заводу до платної дороги

Mubadala Capital, інвестиційний підрозділ суверенного фонду добробуту Абу-Дабі, оптимістично оцінює перспективи зростання Бразилії за президента Луїса Інасіо Лула да Сілва.

Більш ніж через десять років після прибуття до Бразилії для інвестицій у сировинну імперію тодішнього мільярдера Ейке Батісти компанія розмістила в країні понад $5 млрд, повідомив в інтерв'ю Оскар Фальгрен, голова Mubadala Capital у Бразилії. За його словами, масштаби та потенціал прибутку в Бразилії роблять її найбільш привабливим місцем у Південній Америці.

"ВВП зростає більше, ніж очікувалося, і ми спостерігаємо політичну стабільність з того часу, як до влади прийшла нова адміністрація", - сказав він під час відеодзвінка. «Клімат у міжнародному співтоваристві стає теплішим щодо Бразилії, і зрештою це сприятливе середовище для перебування».

Фірма щойно закрила другий фонд, призначений для Бразилії, із сумою понад $710 млн, що більш ніж удвічі перевищує розмір першого фонду, і 2024 року вона має почати залучати капітал для ще більшого фонду, сказав Фальгрен.

Mubadala Capital має під управлінням $20 млрд, з яких близько двох третин припадає на сторонніх інвесторів. Вона продовжує здійснювати опортуністичні інвестиції в проблемні фірми, і наступні кроки можуть включати проблемні роздрібні компанії, нову фондову біржу, яка конкуруватиме з B3 SA або навіть створення нової футбольної ліги в Бразилії.

Читайте також