Нафтогазова компанія Talos Energy придбає QuarterNorth Energy за $1,29 млрд

Нафтогазова компанія Talos Energy придбає QuarterNorth Energy за $1,29 млрд

Компанія очікує, що до кінця 2024 року щорічний синергетичний ефект становитиме близько $50 млн

Нафтогазова компанія Talos Energy заявила в понеділок, що придбає приватну компанію QuarterNorth Energy за $1,29 млрд готівкою та акціями, щоб посилити свою присутність у Мексиці.

QuarterNorth - приватна компанія з розвідки та видобутку нафти в Мексиканській затоці, що володіє шістьма основними родовищами.

QuarterNorth Energy отримає близько 24,8 млн звичайних акцій Talos і близько $965 млн готівкою.

Більше десятка компаній, включаючи Chevron і Repsol, залишили морські родовища нафти і газу в Мексиці минулого року після результатів, що розчаровують. Лише небагато компаній зробили важливі відкриття у районах, що включають Talos.

Компанія Talos, що базується в Х'юстоні, заявила, що придбання додасть близько 30 тисяч барелів нафтового еквівалента на день за весь поточний рік і додасть близько 69 млн. барелів нафтового еквівалента (МБне) до доведених запасів.

Talos Energy разом із Grupo Carso володіє 17,4% акцій Zama, мексиканського нафтогазового проекту в Мексиканській затоці, валові видобуті ресурси якої оцінюються в 735 млн барелів, що дозволяє виробляти до 190 тис. барелів на день нафти середньої та попутної марок.

Очікується, що угоду буде закрито до кінця першого кварталу поточного року.

Читайте також