Нафтовидобувна компанія California Resources придбає Aera Energy за $2,1 млрд

Нафтовидобувна компанія California Resources придбає Aera Energy за $2,1 млрд

Об'єднана компанія стане найбільшою нафтогазовою компанією у Каліфорнії за обсягом видобутку

Нафтовидобувна компанія California Resources Corp. придбає Aera Energy LLC у рамках угоди, яка оцінює компанію приблизно в $2,1 млрд, включаючи борг, і дозволить побудувати свій портфель бурових робіт у західному штаті.

Акції California Resources зросли на 8,4% на цих новинах, що стало найбільшим внутрішньоденним стрибком майже за рік.

Видобуток у Каліфорнії падає вже багато років, хоча в інших басейнах США все ще спостерігається зростання. Угода додасть великі видобувні активи в портфель бурової компанії, а керівники розглядають можливості зрештою збільшити видобуток нафти в об'єднаній компанії.

Це були напружені кілька місяців для осіб, які займаються угодами у вітчизняній нафтогазовій галузі, де сталося безліч поглинань на мільярди доларів, оскільки компанії, у яких накопичилися гроші через різке зростання нафтових цін після пандемії, шукають нові місця для буріння.

Керівники нафтових компаній також зіткнулися з тиском з боку інвесторів, які вимагають збереження зворотних викупів та дивідендів. California Resources заявила, що розраховує збільшити квартальні дивіденди після закриття угоди.

Компанія випустить 21,2 млн звичайних акцій власникам акцій Aera, що належить компаніям, керованим німецькою групою з управління активами IKAV та Інвестиційною радою з пенсійних планів Канади

Очікується, що угоду буде закрито у другій половині 2024 року.

Читайте також