Найбільші японські страховики продадуть акції Honda на суму $3,1 млрд

Найбільші японські страховики продадуть акції Honda на суму $3,1 млрд

Чотири найбільші японські страховики майна та страхування від нещасних випадків планують продати акції Honda Motor на суму близько $3,1 млрд

Tokio Marine Holdings, Sompo Holdings та два підрозділи MS&AD Insurance Group спільно продадуть акції автовиробника, повідомили джерела.

За словами джерел, інші фінансові установи також скоротять свої частки в Honda, внаслідок чого загальна сума продажу становитиме близько 500 млрд ієн, виходячи з поточної ціни акцій Honda.

За словами джерел, Honda незабаром офіційно дасть страховикам добро на продаж своїх акцій.

Автовиробник уже оголосив про плани викупу своїх акцій на суму до 300 млрд ієн цього фінансового року, що може допомогти компенсувати частину наслідків продажу.

Honda відмовилася коментувати продаж страховиків, заявивши лише, що сама компанія не оголошувала про це.

Продаж акцій великої компанії, у якій страховики мають значні частки, є ознакою того, що в Японії набирає обертів процес згортання перехресного володіння акціями.

Перехресне володіння акціями, чи компанії, які володіють акціями одне одного, тривалий час розглядалося як засіб зміцнення ділових зв'язків. Проте експерти з управління та іноземні інвестори заявили, що це захищає керівництво від акціонерів, що призводить до слабкого управління.

Згідно з документами з цінних паперів, станом на березень чотири страховики або їх материнські компанії володіли акціями Honda на суму понад 300 млрд ієн, при цьому у Tokio Marine - 161 млрд ієн, у Sompo Japan - 81 млрд ієн, у Mitsui Sumitomo - 73 млрд ієн і в Aioi Nissay - 2,8 млрд ієн.

Читайте також