Нігерія збільшує активи свого держфонду до $217 млрд

Нігерія збільшує активи свого держфонду до $217 млрд

Активи, якими керує Міністерство фінансів Нігерії, буде збільшено більш ніж у 5 разів протягом 10 років

Міністерство фінансів (MOFI) було засноване в 1959 році і призначалося для використання як спеціальний інструмент для інвестування в комерційні підприємства в різних галузях, але в основному не діяло.

Закон про заснування MOFI дає йому право укладати «комерційні угоди будь-якого роду від імені федерального уряду», заявив президент Мухаммаду Бухарі.

MOFI слугуватиме кліринговою палатою для управління державними інвестиціями та активами, гарантуючи, що вони принесуть «високу прибутковість уряду з поправкою на ризик», додав президент. Він доручив Мінфіну створити зведений реєстр державних активів, який допоможе перетворити їх на підприємства, що генерують грошові потоки, для підтримки збільшення доходів уряду. З 2015 року західноафриканська країна постійно не виконує поставленої мети щодо доходів у своїх щорічних планах.

Минулого року платежі з обслуговування боргу становили близько 80% державного доходу, і найбільша економіка Африки вивчає альтернативні засоби збільшення своїх доходів. Нігерія також бореться з повільним зростанням, а стиснення долара після падіння видобутку нафти чинило тиск на її валютні резерви.

Бухарі очолить нову керуючу раду MOFI, а колишній міністр фінансів Шамсудін Усман очолить нову раду.

Читайте також