Німеччина бере під свій контроль 3 російські нафтопереробні заводи

Німеччина бере під свій контроль 3 російські нафтопереробні заводи

Це робиться для того, щоб забезпечити енергетичну безпеку до набуття чинності ембарго на нафту з росії наступного року

Сьогодні офіційні особи заявили, що Німеччина бере під свій контроль три нафтопереробні заводи в країні, що належать росії, щоб забезпечити енергетичну безпеку до набуття чинності ембарго на нафту з росії наступного року.

У заяві Міністерства економіки йдеться, що Rosneft Deutschland GmbH та RN Refining & Marketing GmbH будуть передані під управління Федерального мережевого агентства Німеччини. В результаті агентство також контролюватиме частки компаній у трьох НПЗ: PCK Schwedt, MiRo та Bayernoil, розташованих на сході та півдні країни.

За даними міністерства, на частку «Роснєфть» припадає близько 12% нафтопереробних потужностей Німеччини, які щомісяця імпортують з росії нафти на кількасот мільйонів євро (доларів).

Зазначається, що цей крок допоможе забезпечити безперервність постачання енергії і спочатку мав тривати шість місяців.

«Роснєфть» раніше давала зрозуміти, що не має наміру припиняти імпорт російської нафти, незважаючи на ембарго ЄС, що насувається в силу 1 січня 2023 року.

Міністерство заявило, що також буде оголошено довгостроковий план майбутнього нафтопереробного заводу PCK у Шведті, на якому працює близько 12 тис. осіб і який постачає нафтопродукти на більшу частину північного сходу Німеччини, включаючи Берлін.

Читайте також