Німецький бізнесмен та керуючий Tarantino Family інвестує у Житній ринок

Німецький бізнесмен та керуючий Tarantino Family інвестує у Житній ринок

Засновник пивоварень та закладів German Kraft Флоріан Болен виявив бажання долучитися до реконструкції найстарішого ринку Києва

В.о. директора Житнього ринку Євген Шевченко розповів, що ринок вже давно потребує масштабного оновлення – це стосується і зовнішнього вигляду будівлі та різних внутрішніх мереж.

Кошти на фінансування проекту реконструкції ринку можна було залучити або з бюджету міста, або у приватного інвестора. Керівництво ринку вирішило обрати другий варіант. Німецький підприємець Флоріан Болен висловив готовність взяти участь у реконструкції будинку Житнього ринку та навколишньої території.

Після проведення відкритого аукціону частину приміщень ринку було передано в оренду приватному інвестору з подальшим розміщенням там закладів громадського харчування та надання послуг населенню.

Як пояснив Євген Шевченко, про продаж не йшлося, оскільки Житній є комунальною власністю.

Після оновлення цільове призначення будівлі не зміниться, вона продовжуватиме виконувати функцію сільськогосподарського ринку. На першому поверсі можна буде придбати фермерські продукти, а на другому планується розмістити пивоварні, сироробні, пекарні, фудкорти та дитячу зону. Нові заклади будуть розміщені виключно у вільних приміщеннях будівлі. Зовнішній вигляд ринку не зміниться, адже одна з цілей реновації – саме зберегти справжню модерністську будівлю 1980 року.

Нещодавно німецький бізнесмен Флоріан Болен, засновник пивоварень і закладів German Kraft Beer, почав займатися управлінням ресторанами Tarantino Family. До мережі входять 28 ресторанів та 12 брендів.

Флоріан Болен має бездоганну репутацію та великий досвід в аналогічних проектах у різних європейських країнах. Декілька успішних закладів він відкрив у Лондоні.

Читайте також