Німецький Bosch попрощався зі своїм заводом у РФ

Німецький Bosch попрощався зі своїм заводом у РФ

Російське державне підприємство НАМІ (Центральний науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут) придбало 100% акцій заводу німецької технологічної групи Robert Bosch.

НАМІ продовжує скуповувати активи світових автовиробників, які залишили Росію після її вторгнення в Україну. Ціна угоди з Bosch не розголошується, але НАМІ придбала інші активи за символічну плату.

«Раніше компанія займалася виробництвом систем кермового управління, антиблокувальної системи гальм та електронних систем курсової стійкості», – йдеться у повідомленні НАМІ.

У НАМІ заявили, що 107 співробітників, які працювали на заводі в Самарській області на момент угоди, продовжать роботу і що вони працюють із Міністерством промисловості та торгівлі Росії над відновленням виробництва з 2024 року

Нагадаємо, що НАМІ вже скупив заводи у Renault і Nissan. Французька компанія Renault продала свої активи всього за 1 руб., але з шестирічним опціоном на викуп. За активи Nissan НАМІ заплатила €1.

А нещодавно японська Toyota передала завод у Санкт-Петербурзі державному підприємству НАМІ. Таким чином Москва скупила ще більше активів у світових автовиробників, які залишають Росію через її вторгнення в Україну.

Читайте також