Novo Holdings інвестує $35 млрд у лікування ожиріння та діабету до 2030 року

Novo Holdings інвестує $35 млрд у лікування ожиріння та діабету до 2030 року

Novo Holdings, що контролює акціонер датського виробника ліків від ожиріння Novo Nordisk планує інвестувати близько $35 млрд до 2030 року.

Novo Holdings інвестуватиме по $5 млрд на рік у найближчі п'ять років, а до 2030 року ця цифра може зрости до $7 млрд на рік.

Компанія, що є інвестиційним підрозділом фонду Novo Nordisk Foundation, володіє 77% голосуючих акцій Novo Nordisk, яка виробляє блокбастер для лікування ожиріння Wegovy та засіб для лікування діабету Ozempic.

Novo Holdings також володіє контрольним пакетом акцій виробника промислових ферментів Novonesis, раніше відомого як Novozymes, а також управляє портфелем із 160 компаній. Портфель компанії включає інвестиції в медико-біологічні дослідження та капітальні вкладення в акції, активи з фіксованим доходом та нерухомість.

Novo Holdings також повідомила, що придбає Catalent (CTLT) за $16,5 млрд для збільшення виробництва Wegovy. Раніше цього місяця компанія також заявила, що інвестує в індійську мережу приватних лікарень, оскільки прагне використовувати ринковий потенціал, що росте, в Азії. Індія є одним із ключових напрямків загальної стратегії Novo Holdings. Нещодавні інвестиції в Індію стали найбільшими в Азії.

Майбутні інвестиції будуть зосереджені на країнах Азії, Європи та Північної Америки, і що зараз запланованих інвестицій в африканський регіон немає.

За словами глави Novo, попит набагато перевищує ті обсяги, які компанія може відвантажувати, виробничих потужностей не вистачає. А в компанії зараз «більше грошей для інвестування, ніж будь-коли». Збільшення виробничих потужностей при попиті, що росте, на препарати для схуднення Ozempic і Wegovy в перспективі призведе до зростання обсягів випуску продукції і виручки компанії.

Читайте також