Нью-Йоркський фінтех-стартап Vestwell залучив кошти при оцінці $1 млрд

Нью-Йоркський фінтех-стартап Vestwell залучив кошти при оцінці $1 млрд

Компанія отримала $125 млн у раунді фінансування серії D

Vestwell, ощадна та інвестиційна платформа, яку підтримує Goldman Sachs Group Inc., залучила $125 млн у новому раунді фінансування, оскільки стартап прагне розширити пропозицію своїх продуктів.

Згідно із заявою, опублікованою в четвер, Lightspeed Venture Partners очолила інвестиції. За словами людей, знайомих із ситуацією, в результаті операції вартість нью-йоркської фінтех-фірми оцінюється приблизно в $1 млрд.

Представник компанії відмовився коментувати оцінку.

Заснована в 2016 році Аароном Шуммом, компанія Vestwell описує себе на своєму веб-сайті як хмарну платформу для ведення обліку, яка допомагає клієнтам легше пропонувати, адмініструвати та отримувати доступ до інвестиційних та ощадних програм на робочих місцях. Goldman очолив фінансування серії B у 2019 році і знову взяв участь у наступному раунді через два роки.

Згідно з заявою, в раунді серії D також взяли участь існуючі інвестори Fin Capital, Primary Venture Partners та FinTech Collective, а також новачки Blue Owl та HarbourVest. У рамках угоди до ради директорів Vestwell тепер входить партнер Lightspeed Джастін Овердорф.

Компанія, швидше за все, стане прибутковою у найближчі 18 місяців, і первинне публічне розміщення акцій є «цілком реальною можливістю», заявив в інтерв'ю генеральний директор Шумм.

Vestwell, у якій працюють 350 співробітників, планує використати доходи від останнього раунду фінансування, щоб допомогти збільшити продажі та інженерні команди, а також випустити нові продукти, такі як ощадні рахунки для екстрених випадків та здоров'я.

Читайте також