Occidental придбає нафтову бурову компанію CrownRock за $12 млрд

Occidental придбає нафтову бурову компанію CrownRock за $12 млрд

Це найбільша покупка Occidental з моменту поглинання Anadarko

Occidental Petroleum Corp. погодилася придбати техаську сланцеву компанію CrownRock LP у рамках угоди з готівкою та акціями на суму близько $12 млрд, оскільки консолідація набирає обертів у найбагатшому нафтовому басейні Північної Америки.

Очікується, що угоду буде завершено у першому кварталі 2024 року за умови отримання схвалення регулюючих органів. Компанія планує профінансувати угоду, взявши на себе новий борг на суму $9,1 млрд і випустивши нові акції на суму близько $1,7 млрд грн.

CrownRock, один із найбільших виробників нафти в Пермському басейні, має операції, які доповнюють активи, придбані Occidental в результаті масштабного поглинання Anadarko Petroleum Corp у 2019 році. Щоб забезпечити цю угоду, генеральний директор Вікі Холлуб заручилася підтримкою Уоррена Баффета.

Компанія CrownRock, що базується в Мідленді, штат Техас, користується підтримкою приватної інвестиційної компанії Lime Rock Partners та виробляє близько 150 тис. барелів нафтового еквівалента на день, що робить її третім за величиною приватним виробником у Пермському басейні.

Читайте також