Оцінка TSMC наближається до $1 трлн

Оцінка TSMC наближається до $1 трлн

На цьому тижні безліч брокерських компаній з Уолл-стріт підняли ціни на акції TSMC, посилаючись на попит, пов'язаний зі штучним інтелектом, і зростаюче потенційне підвищення цін у 2025 році

Бичачий хор щодо Тайванської компанії з виробництва напівпровідників стає ще гучнішим, оскільки ралі акцій наближає її ринкову капіталізацію до позначки $1 трлн.

Goldman Sachs Group Inc. налаштована найоптимістичніше, збільшивши цільову ціну на 19% до 1160 тайванських доларів, оскільки вона бачить, що ціни на виробництво трьох- та п'ятинанометрових чіпів зростають на «низький однозначний відсоток».

У JPMorgan Chase & Co. заявляють, що TSMC може «підвищити прогноз виручки на 2024 рік та потенційно збільшити капітальні витрати до верхньої межі прогнозованого діапазону», і очікують, що до 2028 року частка штучного інтелекту в загальному обсязі продажу становитиме 35%. Citigroup Inc. та Morgan Stanley також підвищили цільові ціни на тлі більш сприятливих прогнозів щодо прибутків.

TSMC також досягла успіху завдяки тому, що стала основним постачальником передових чіпів для корпорації Nvidia, яка нещодавно була визнана найдорожчою компанією у світі.

Минулого тижня TSMC обігнала Berkshire Hathaway Inc. і стала восьмою за величиною компанією у світі з ринкової капіталізації.

Читайте також