Швидкий продаж Баффетом акцій TSMC за $3,7 млрд налякав інвесторів

Швидкий продаж Баффетом акцій TSMC за $3,7 млрд налякав інвесторів

Berkshire минулого кварталу скоротила свої активи в ADR TSMC на 86%

Уоррен Баффет скоротив свій пакет акцій у Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. всього через кілька місяців після розкриття інформації про купівлю великої частки у виробнику чіпів, що стало надзвичайно швидкою зміною з боку легендарного скупника акцій.

Згідно з останнім звітом, Berkshire Hathaway Inc. Баффета скоротила свою частку американських депозитарних розписок TSMC на 86% минулого кварталу. Якщо припустити, що компанія продала їх за середньою ціною за цей період, то продаж частки становив би $3,7 млрд.

"Дивно, що Berkshire так сильно скоротила свою частку всього за квартал, що відрізняється від її минулої практики довгострокових інвестицій", - сказав Тоні Хуанг, віце-президент Taishin Securities Investment Advisory Co.

Акції тайванського виробника чипів виросли на тлі зростання світових акцій чипів, оскільки інвестори намагалися визначити дно. Минулого місяця компанія збільшила прибуток навіть після того, як оголосила про плани щодо подальшого зниження витрат і повідомила про перше квартальне падіння виручки за чотири роки.

Читайте також