"ОККО" почне інвестувати $120 млн у завод з агропереробки та $200 млн у проект ВДЕ вже у 2023 році

"ОККО" почне інвестувати $120 млн у завод з агропереробки та $200 млн у проект ВДЕ вже у 2023 році

З точки зору безпеки інвестицій ОККО для реалізації проекту було обрано майданчик у Тернопільській області

Група компаній "ОККО" (OKKO Group) збирається восени 2023 року розпочати практичну реалізацію проекту розширення заводу з агропереробки та проекту відновлюваної "зеленої" енергетики в західних областях України вартістю близько $120 млн і $200 млн відповідно, повідомив СЕО компанії Василь Даниляк.

"Ми не відмовилися від реалізації великих проектів із значними інвестиціями, які раніше планували. Ми їх продовжуємо. Хочемо розпочати великий проект з агропереробки вже восени 2023 року", – сказав СЕО "ОККО" Василь Даниляк.

Василь Даниляк також уточнив, що протягом 2021 – 2022 рр. в аграрному проекті, який безпосередньо пов'язаний із бізнесом групи ОККО, проводилася необхідна підготовча робота з консультантами, українськими та міжнародними проектантами, проте поки що він не вимагав інвестицій.

Він також уточнив, що географічно підприємство розташоване у Тернопільській області, де "ОККО" раніше мала величезний виробничий майданчик та змогла його трансформувати та адаптувати під цей проект.

За словами керівника ОККО, проект у сфері відновлюваної "зеленої" енергетики купили у партнерів на стадії Ready To Build.

"Географічні "стопи" на інвестиції ми собі вже поставили, географічні safety хочемо отримати", - пояснив Даниляк вибір західної України для реалізації цих проектів.

До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. У сільському господарстві працює структурний підрозділ "ОККО-Агротрейд" та концерн "Хлібпром". Флагманською компанією групи є концерн "Галнафтогаз", який керує однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом "ОККО".

Мажоритарний акціонер компанії ОККО – Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів є Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Читайте також