OpenAI залучив $300 млн при оцінці у $27–29 млрд

OpenAI залучив $300 млн при оцінці у $27–29 млрд

Інвесторами стартапу стали Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive та K2 Global

Стартап OpenAI, розробник широко використовуваної моделі розмовного ШІ ChatGPT, залучив нові інвестиції.

Згідно з документами, з якими ознайомилося видання TechCrunch, серед інвесторів стартапу: Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive та K2 Global.

Загалом венчурні інвестори вклали в стартап трохи більше $300 млн при оцінці $27–29 млрд. Це, не рахуючи великих інвестицій Microsoft, про які було оголошено раніше цього року. Розмір інвестицій Microsoft оцінюється приблизно $10 млрд.

У той час як інвестиції Microsoft мають сильну стратегічну спрямованість — технічний гігант працює над інтеграцією технології OpenAI до низки областей свого бізнесу — венчурні капіталісти виступають лише як фінансова підтримка.

За даними PitchBook, Пітер Тіль вже був інвестором OpenAI, а от Founders Fund інвестує вперше; K2 Global та Thrive також вперше підтримали стартап. Судячи з даних PitchBook, раніше інвесторами компанії були Sequoia, A16Z та Tiger Global.

Ряд фірм, у тому числі Tiger та Sequoia, постраждали внаслідок фінансової кризи, яка спостерігалася у технологічному секторі минулого року; загалом ряд венчурних капіталістів значно сповільнили темпи інвестування, сидячи на так званому «сухому пороху» в очікуванні покращення клімату та, можливо, кращих можливостей.

Таким чином, у той момент, коли інвестори шукають цікаві стартапи в галузі ШІ для підтримки, OpenAI, ймовірно, розглядається як досить непоганий варіант для інвестування на сьогоднішній день.

Читайте також