Оператор мережі лікарень Aster DM Healthcare продає частку у своєму бізнесі за $1,01 млрд

Оператор мережі лікарень Aster DM Healthcare продає частку у своєму бізнесі за $1,01 млрд

Цей крок є частиною стратегії Aster щодо поділу бізнесу в Індії та Перській затоці для збільшення прибутку

Оператор мережі лікарень та аптек Aster DM Healthcare оголосив у вівторок, що його дочірня компанія продасть свою частку в Aster DM Healthcare FZC компанії Alpha GCC за $1,01 млрд.

Станом на першу половину (перше півріччя) 2023-2024 років (2024 фінансовий рік) мережа лікарень, яку очолює Азад Мупен, отримує 73% свого спільного бізнесу від операцій Ради співробітництва країн Перської затоки (GCC), при цьому 27% припадає на Індію.

У рамках плану поділу консорціум на чолі з Fajr Capital уклав остаточну угоду про придбання 65% частки у бізнесі GCC Aster DM Healthcare FZC. Сім'я Мупен продовжить керувати бізнесом GCC, зберігши 35% акцій.

Поточна ринкова капіталізація об'єднаного бізнесу Індії та Перської затоки становить $2 млрд. Угода оцінює бізнес GCC у $1,7 млрд.

Азад Мупен продовжить виконувати обов'язки засновника та голови, займаючись бізнесом як в Індії, так і в країнах Перської затоки. Аліша Мупен буде призначена на посаду керуючого директора та головного виконавчого директора (генерального директора) підрозділу GCC, а Нітіш Шетті продовжить обіймати посаду генерального директора підрозділу Aster в Індії.

Станом на перше півріччя 24 фінансового року Aster DM управляє 34 лікарнями у країнах Перської затоки та Індії, 131 клінікою та 276 аптеками у країнах Перської затоки, а також 226 аптеками в Індії.

Читайте також