Пакистанський нафтопереробний завод та Air Link мають намір придбати частку пакистанського бізнесу Shell

Пакистанський нафтопереробний завод та Air Link мають намір придбати частку пакистанського бізнесу Shell

Компанія Shell Petroleum оголосила про свій вихід з Пакистану та продаж 77% акцій місцевого бізнесу

Компанія Shell Petroleum оголосила про свій вихід з Пакистану після того, як зробила кілька заяв про свої глобальні операції, а також послалася на економічні проблеми в Пакистані.

«Ми, Next Capital Limited, подаємо Публічне оголошення про наміри Pakistan Refinery Limited і Air Link Communication Limited придбати 77,42% акцій і контроль над Shell Pakistan Limited», — йдеться в повідомленні Next Capital, яка управляє пропозицією від імені двох компаній.

«Це спільне підприємство PRL та Airlink. Деталі володіння акціями між Airlink та PRL будуть розкриті пізніше», - сказав генеральний директор Airlink Музаффар Хаят Пірача.

За словами Пірача, вхід до нафтового бізнесу відповідає меті Airlink щодо диверсифікації. Airlink - дистриб'ютор, виробник та продавець смартфонів.

PRL є одним із п'яти нафтопереробних заводів, що працюють у Пакистані, та є дочірнім підприємством Пакистанської державної нафтової компанії з обмеженою відповідальністю.

Shell Pakistan зазнав збитків у 2022 році через курси валют, девальвацію пакистанської рупії і прострочену дебіторську заборгованість на тлі фінансової кризи, що триває в країні, і уповільнення економічного зростання.

Читайте також