Парламент ЄС затвердив перші у світі комплексні правила для криптоактивів

Парламент ЄС затвердив перші у світі комплексні правила для криптоактивів

Європейський парламент 20 квітня переважною більшістю голосів підтримав перше зведення правил Європейського союзу з регулювання ринків криптоактивів

Європейський парламент проголосував 517 голосами за і 38 проти затвердження першого у світі всеосяжного збірника правил щодо випуску та торгівлею криптоактивами, такими як біткойн.

"Цей регламент дає конкурентну перевагу ЄС", - сказав Стефан Бергер, депутат, який проводив правила через парламент.

"Європейська індустрія криптоактивів має чітке регулювання, якого немає в таких країнах, як США", - сказав Бергер.

Держави ЄС вже схвалили правила, які будуть введені в дію з середини 2024 року, згідно з якими компанії, які випускають та торгують криптоактивами, повинні мати ліцензію національного регулюючого органу, що дає їм паспорт для обслуговування клієнтів у блоці з 27 країн-членів.

Великі постачальники послуг повинні розкривати інформацію про споживання енергії.

"Я сподіваюся, що наші правила можуть стати взірцем для інших країн", - заявила глава фінансових служб ЄС Мейрід МакГіннес.

Парламент також підтримав нові правила відстеження передачі криптоактивів, таких як біткойни та токени електронних грошей. Це означає, що інформація про джерело та одержувача криптоактиву повинна супроводжуватись і зберігатися на обох сторонах переказу, щоб допомогти у боротьбі з відмиванням грошей.

Правило відстеження також поширюється на транзакції на суму понад €1 тис. з «самостійного» гаманця або крипто-адреси приватного користувача.

Читайте також