Перший автовиробник Марокко планує провести IPO задля розширення виробництва електромобілів

Перший автовиробник Марокко планує провести IPO задля розширення виробництва електромобілів

Перша стандартна модель Neo Motors вартістю $20 тис. випущена цього місяця

Марокканський автовиробник Neo Motors, який цього місяця починає продавати перший у країні автомобіль власного виробництва, націлений на лістинг на головній фондовій біржі королівства, щоб розширити виробництво електромобілів.

Neo, співзасновником якої у 2017 році став нинішній міністр комунікацій та культури Марокко, спочатку збирає 3 тис. одиниць на рік свого дебютного автомобіля — тридверної пасажирської моделі, яка продаватиметься за ціною $20 тис. та конкуруватиме з автомобілями з двигуном внутрішнього згоряння від Renault SA за аналогічною ціною.

Автовиробник хоче збільшити обсяг випуску до 15 тис. автомобілів на рік протягом трьох років та представити електричні моделі, повідомив Bloomberg генеральний директор Нассим Белхаят. За його словами, Neo Motors веде переговори з Африканським банком розвитку щодо подальших варіантів фінансування.

Плани Neo Motors стануть ще одним кроком вперед для автомобільної промисловості Марокко, сектору, який уряд розвиває в рамках ширшої програми перетворення країни на виробничий і торговий центр, відкритий як для Заходу, так і для Китаю.

Читайте також