Перший у світі трильонер з

Перший у світі трильонер з'явиться вже за 10 років

Згідно з оцінками об'єднання міжнародних благодійних та гуманітарних організацій Oxfam, перший у світі трильонер може з'явитися через 10 років

В Oxfam проаналізували тенденції останніх років та встановили, що з 2020 року п'ять найбільш забезпечених людей у світі збільшили свій стан на 114%.

Oxfam прогнозує, що на появу першого у світі трильйонера знадобиться лише 10 років, тоді як для викорінення бідності знадобиться ще два сторіччя.

Так, з 2020 року п'ять найбільш забезпечених людей на Землі розбагатіли більш ніж у два рази, наростивши сукупний статок з $405 млрд до $869 млрд. Водночас близько 5 млрд людей у світі стали біднішими. Якщо цей тренд продовжиться, на позбавлення бідності знадобиться 229 років, вважають в Oxfam.

Рейтинг Forbes 2024: хто найбагатша людина у світі

У доповіді Oxfam також зазначається, що зростання надзвичайного багатства останні три роки лише закріпилося. А глобальна світова бідність залишається на докоронавірусному рівні.

Розподіл світових багатств

  • У країнах так званої Глобальної Півночі, де мешкає близько 21% всього земного населення, зосереджено дві третини (69%) світового багатства.
  • 1% найбагатших людей має 43% всіх світових фінансових активів.
  • 7 із 10 найбільших світових корпорацій очолюють (займає посаду CEO або виступає ключовим акціонером) мільярдер. Статки цих компаній оцінюють у $10,2 трлн. Це еквівалентно сукупному ВВП всіх країн Латинської Америки та Африки.

Читайте також