Pfizer продає акції британського виробника товарів для здоров

Pfizer продає акції британського виробника товарів для здоров'я Haleon на суму £2,8 млрд

Pfizer має намір зосередитись на своїх фармацевтичних інноваціях

Pfizer Inc. продала акції Haleon Plc, що стало першим кроком найбільшого акціонера британської компанії з виробництва товарів для здоров'я споживачів зі скорочення своєї частки на 32%.

Pfizer вже деякий час заявляла, що має намір скоротити свою частку у виробнику вітамінів Centrum, щоб зосередитись на своїх фармацевтичних інноваціях. У рамках цього процесу компанія Haleon, зареєстрована на Лондонській біржі, викупить близько £315 млн своїх акцій у Pfizer, чия частка скоротиться приблизно до 23%.

Ціни на акції у вівторок показали, що розмір глобальної пропозиції збільшився після оголошення продажу в понеділок.

Haleon була утворена шляхом об'єднання підрозділів GSK та Pfizer, які займаються споживчим здоров'ям, при цьому американський виробник ліків зберіг частку у ній. Компанія також виробляє інші продукти, такі як зубна паста Sensodyne та знеболювальні таблетки Panadol.

GSK залучила понад £2,5 млрд стерлінгів від трьох продажів своїх акцій у Haleon.

В останні роки фармацевтичні компанії перейшли до поділу підрозділів, які займаються охороною здоров'я споживачів, та підрозділів, які виробляють дженерики, оскільки вони звужують свій основний бізнес із розробки інноваційних методів лікування.

Haleon з оптимізмом дивиться на наступний рік, заявивши в лютому, що прибуток цього року може зрости на цілих 6%. Після відокремлення від GSK компанія скорочує витрати і скорочує свій портфель.

Читайте також