Підрозділ розкішних електромобілів Lotus Tech залучив $870 млн

Підрозділ розкішних електромобілів Lotus Tech залучив $870 млн

Кошти були отримані напередодні завершення злиття зі SPAC-компанією L Catterton Asia Acquisition (LCAA)

Lotus Technology, підрозділ розкішних електромобілів бренду спортивних автомобілів Lotus, заявила у вівторок, що отримала фінансування у розмірі $870 млн.

Все фінансування було забезпечене на основі оцінки $5,5 млрд, йдеться в заяві компанії Lotus Technology зі штаб-квартирою в Китаї.

Інвесторам будуть випущені публічні акції після завершення об'єднання бізнесу з LCAA, в результаті чого Lotus Technology матиме частку у вільному обігу понад 19%, за винятком існуючих акціонерів LCAA.

Кошти будуть використані для подальшого розвитку «автомобільних технологій наступного покоління, просування інноваційних продуктів, підтримки розширення глобальної дистриб'юторської мережі компанії та для загальних корпоративних цілей», йдеться у заяві.

У січні Lotus Technology заявила, що стане публічною в США шляхом злиття з LCAA, компанією з придбання спеціального призначення (SPAC), створеною дочірніми компаніями L Catterton, інвестиційної фірми, яку підтримує імперія предметів розкоші LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy.

Lotus Technology є частиною британського виробника спортивних автомобілів Lotus Group, який, у свою чергу, належить спільно китайському автовиробнику Geely та малайзійській Etika Automotive.

Читайте також