Пітер Тіль інвестує $250 млн у венчурний фонд Tacora Capital

Пітер Тіль інвестує $250 млн у венчурний фонд Tacora Capital

Tacora Capital вважає мільярдера своїм якірним інвестором

У Пітера Тіля був напружений 2022, він витратив час і гроші на дві гонки в Сенат США, отримання мальтійського громадянства, кілька венчурних фондів і більше дюжини технологічних стартапів.

Мільярдер вклав $250 млн у Tacora Capital, яка була заснована цього року Кері Фіндлі, колишнім партнером Third Point. Для Тіля така інвестиція є великою.

Tacora підтримується додатковими $100 млн від інших інвесторів. На даний момент фірма має угоди про кредитування чотирьох стартапів. Фонд з Остіна, штат Техас, націлений на приватні компанії, що працюють у сфері нерухомості та фінансових технологій, з передбачуваним грошовим потоком та активами, які Tacora може використовувати для страхування ризиків.

За останні кілька років бум венчурного боргу став альтернативою чи доповненням до продажу акцій. Цього року, коли венчурний капітал перебуває на шляху до найбільшого глобального спаду за два десятиліття, венчурний борг виявився стійким. За даними дослідницької компанії PitchBook, обсяг продажів у США за перші дев'ять місяців цього року досяг приблизно $25 млрд, що приблизно відповідає рівню останніх трьох років.

Читайте також