Південна Африка заявляє про кредит у розмірі $12,5 млрд на розширення енергосистеми

Південна Африка заявляє про кредит у розмірі $12,5 млрд на розширення енергосистеми

Компанія Eskom Holdings SOC Ltd. направить частину багатосторонніх кредитів на постачання електроенергії до районів, де мережа перевантажена та перешкоджає переходу на відновлювані джерела енергії

Розширення національної мережі електропередачі значною мірою сприятиме припиненню відключень електроенергії та має вирішальне значення для введення в експлуатацію проєктів із відновлюваних джерел енергії, заявив у неділю міністр енергетики Південної Африки Кгосієншо Рамокгопа.

«Тепер ми знаємо, що пропускну здатність у цих районах вичерпано», — сказав він на брифінгу для ЗМІ. «І це підриває нашу здатність поєднувати проєкти відновлюваної енергетики. Цей пул грошей допоможе нам отримати доступ до цього».

За словами міністра, Південній Африці необхідно близько $21,3 млрд для зміцнення своєї пропускної спроможності та підключення проєктів відновлюваної енергетики в деяких частинах північної, східної та західної частини Кейптауну до національної мережі.

Показники Eskom останніми роками неухильно погіршувалися, що спонукало президента Сиріла Рамафосу оголосити енергетичну кризу, збільшити закупівлю електроенергії у приватних виробників та вперше у березні призначити міністра енергетики.

За словами Рамокгопи, відповідаючи на питання Bloomberg, через обмеження в передачі електроенергії багато компаній, які займаються відновлюваною енергетикою, включили до своїх бізнес-моделей варіанти залучення грошей для розширення мережі.

Читайте також