Польсько-американська інвесткомпанія SMOK Ventures залучила другий фонд у розмірі $25 млн

Польсько-американська інвесткомпанія SMOK Ventures залучила другий фонд у розмірі $25 млн

Ці кошти венчурна інвесткомпанія планує вкласти у 25-35 стартапів із регіону Центральної та Східної Європи

Свій перший фонд венчурна інвестиційна компанія SMOK Ventures закрила у листопаді 2022 року. Тоді до фонду приєдналося понад 60 приватних лімітованих партнерів, більшість із яких – підприємці з регіону Центральної та Східної Європи.

Друге закриття фонду відбулося 23 січня 2024 року. Як ключовий партнер до SMOK Ventures приєднався польський інститут розвитку PFR Ventures.

З другого фонду SMOK вже інвестував у 12 стартапів із таких країн, як Польща, Україна, Чехія, Хорватія, Болгарія, Латвія, Сербія, Боснія та Герцеговина.

Інвесткомпанія SMOK Ventures фокусується на засновників стартапів із Центральної та Східної Європи, які можуть знаходитись у будь-якій точці світу. Насамперед SMOK Ventures цікавлять софтверні стартапи з інтересом до інструментів розробки програмного забезпечення, розробки ігор та штучного інтелекту. Фонд інвестує на Pre-seed та Seed раундах з первинним чеком від $100 тис. до $1 млн.

Партнерами фонду є колишня СЕО ReaktorX Діана Козярська та технологічний підприємець Борис Мусієлак, а в Україні команду представляє принципал фонду Олександр Яценко.

Читайте також